Draagtassen: welke past bij jouw bedrijf?

  • Geplaatst op
  • Door Het Westland Verpakkingen Team
  • 0
Draagtassen: welke past bij jouw bedrijf?

De keuze in draagtassen is groot. Welke draagtas past bij jouw bedrijf?

De keuze in draagtassen is tegenwoordig groot, heel groot. En dat is maar goed ook. Voor elk bedrijf en elke onderneming bieden wij bij Westland Verpakkingen de juiste tas. Maar welke tas is de juiste voor jou 
 
Belangrijk is om eerst een keuze te maken tussen papier en plastic. Papier wint steeds meer terrein, omdat het minder belastend is voor het milieu. Nadeel is dan wel weer dat als deze tassen nat worden, ze hun kracht verliezen en gaan scheuren.  
 
Plastic is al langer een goede optie voor draagtassen en er zijn hierin veel keuzes te maken. Het is allereerst belangrijk om te weten wat er in de tas gedragen gaat worden. Je kunt dan bepalen hoe dik het materiaal moet zijn en hoe groot de tas moet worden.  
 
Plastic tassen (ook de hemdtasjes) zijn verkrijgbaar in HDPE en LDPE.  
HDPE staat voor Hoge Dichtheid Polyetheen is gemaakt van aardolie. HDPE wordt geproduceerd onder lage druk en heeft hierdoor een hoge dichtheid. De tassen zijn stug, sterk en waterafstotend. Omdat de kostprijs voor het maken van dit materiaal laag is zie je het ook terug als vuilniszakken en hemddraagtassen.  
LPDE staat voor Lage Dichtheid Polyetheen en is een kunststof gemaakt van olie. Deze tassen worden juist geproduceerd onder hoge druk, waardoor een lage dichtheid ontstaat. LPDE ziet er helder en glanzend uit. Doordat LPDE is goedgekeurd voor contact met levensmiddelen zijn deze tassen bij uitstek geschikt voor etenswaren. Deze tassen zijn soepeler en rekbaar.  
LPDE draagtassen zijn verkrijgbaar met een verstevigd handvat (DKT) en zijn ook verkrijgbaar als lusdraagtassen 

Of je nou kiest voor papier of plastic, HDPE of LDPE, bij Westland Verpakkingen kan de tas van je keuze bedrukt worden. De tas die je kiest wordt hierdoor een handig reclamemiddel voor je winkel, zeker wanneer je kiest voor een duurzamere tas en je klanten de tas vaker kunnen gebruiken.  

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Saldo cadeaubon controleren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »